NOTRANJE ZADOVOLJSTVO za IZPOLNJUJOČE ODNOSE

Mar 26, 2023

V današnjem hitrem tempu nam naše delovanje in izzivi s katerimi se pogosto srečujemo preprečujejo, da bi dosegli notranje zadovoljstvo.

Ali si se kdaj vprašal/a, kaj je tisto kar te resnično osrečuje in kako lahko to dosežeš?

Ali se kdaj počutiš neizpolnjen/a, kot da nekaj manjka in se sprašuješ, kaj je ključ do izpolnjujočih odnosov?

Zagotovo zase veš, da le ko si notranje zadovoljna/en lahkotneje prispevaš k izpolnjujočim odnosom.

Želim ti predstaviti nekaj KORAKOV, ki ti lahko pomagajo na tej poti do NOTRANJEGA ZADOVOLJSTVA:

RAZUMEVANJE SEBE ali SAMOZAVEDANJE – Vzami si trenutek časa in se poglobi vase. Razmisli o svojih vrednotah, potrebah, željah, to kar ti prinaša resnično notranje zadovoljstvo v življenju. Ko se zavedaš ali imaš razumevanje sebe in svojih potreb, lahko bolj usmerjeno in aktivno slediš svojemu svetu kvalitet, svoji predstavi zate dobrega.

ZAPIŠI SI – KAJ JE TISTO KAR TI DA OBČUTEK NOTRANJEGA ZADOVOLJSTVA – Ko boš Imela svoje želje, potrebe pred očmi, še bolje ko si jih boš zapisal/a, boš lažje našla/el notranjo motivacijo in usmerjenost v življenju. Nato si napiši še korake ki so potrebni in vsaki dan naredi nekaj v tej smeri, da zadovoljiš svoje potrebe.

KAKOVOSTNI ODNOS – Neguj zdrave in izpolnjujoče odnose z tebi pomembnimi ljudmi. Komuniciraj spoštljivo in ljubeče, dovoli si biti avtentična in ranljiva, ter izrazi svoje potrebe, svoja občutja in pozorno sliši druga in jim to tudi izpolni. Gradnja trdnih vezi in podpora ljubečih ljudi bo okrepila tvoje notranje zadovoljstvo.

NOTRANJA MOČ in SAMOSPOŠTOVANJE – Sprejmi sebe takšna/en kot si. Tudi če si kdaj tečna, neurejena, ti gre vse na živce, ali se ti nič ne da, sprejmi tudi ta del sebe. Imej razumevanje, da je to le tvoje trenutno stanje. Bodi sočutna/en do sebe in se osredotoči na svoje dobre lastnosti, na to kar vse ti že uspeva. Ob tem pa vsaki dan naredi nekaj kar ti gre dobro od rok in se podpri z spodbudnimi mislimi:”Uspeva mi, to, to in to ..” Vsakdo ima svoje slabe dneve in se počuti kdaj neprijetno, a sprejemanje sebe in aktivno delovanje to kar nam gre dobro od rok in radi delamo, je ključnega pomena za notranje zadovoljstvo.

SVOBODA – Vedno imej v mislih, da lahko odločaš le o izbiri svojih vedenj in kako se odzivaš na vedenja drugih. Ne moremo spreminjati drugih, pa če bi si še to kako želeli. Lahko pa izbereš, da vsaki dan narediš nekaj zase za večje notranje zadovoljstvo. In s tem ko to narediš, izbereš sebe. Ko boš sledil/a temu razumevanju, boš pridobil/a na notranji moči in samospoštovanju in svobodi, ter prispeval/a k notranjemu zadovoljstvu.

ZABAVA – Imej razumevanje, da vse kar naš um kreativno razmišlja je za nas lahko zabavno, ko se tako naučimo pogledati na situacije in nase. In zabavaš se lahko ko meditiraš, telovadiš, greš na sprehod, skrbiš za svoje duševno zdravje ali pa tudi ko kaj pospraviš, skuhaš, se z otrokom učiš ali igraš, ko dobro opraviš naloge na delovnem mestu ali pa tudi ko z partnerjem se samo pogovarjata ali skupaj kaj delata. Izberi zase, da je to vse lahko zate zabava. Takrat se boš res zabaval/a in prispevala k notranjemu zadovoljstvu.

Vse to našteto prispeva na naši poti do večjega stika s seboj in notranjega zadovoljstva.


Izberi, da tvoje notranje zadovoljstvo postane prioriteta. Ta izbira vedenj do notranjega zadovoljstva bo kakovostno vplivala na tvoje življenje in prispevala k izpolnjujočim odnosom z drugimi.

Tako to je nekaj mojih pogledov. Prepričana sem, da če boš aktivno vsaki dan izibral/a ljubeča vedenja, boš vsekakor deloval/a v prid odnosa in prispeval/a k izpolnjujočim odnosom.

Da želiš mojo podporo kako hitreje priti do večjega stika s seboj za notranje zadovoljstvo se lahko prijaviš na brezplačen posvet.

Prijava na brezplačen posvet:

T: 051-211-894

E: petra.cirkovski.mi@gmail.com

Lahko si pa tudi več pogledaš o moji DELAVNICI – ZADOVOLJNA/EN SEM – za kakovost življenja in odnosa pod tem linkom in kak bom jo naslednjič izvedla, boš med prvimi ki jih bom o tem obvestila.

VEČ O DELAVNICI>>

Poveži se z mano – za večjo kakovost odnosov – še na:

MOJ FB PROFIL>>

ZAPRTA SKUPINA>>

Zakaj?

»Ker je celostno razumevanje človeka temelj ki vodi v osebno, odnosno in poslovno preobrazbo.«

Avtorica: Petra Cirkovski

Spletna povezava: https://petracirkovski.si/notranje-zadovoljstvo-za-izpolnjujoce-odnose/