Izpolnjujoč odnos – a je to sploh možno? JA JE.

Jul 3, 2023

Pozdravljen/a, 

zahvali se sebi, ker si se odločil/a vzeti par minut časa za izboljšanje tvojega partnerskega odnosa. 

Včasih se lahko znajdemo v situacijah ko se počutimo neslišane, neljubljene ali nespoštovane in  razumem kako boleče je to lahko. Verjemi mi, čisto vsi se kdaj tako počutimo in to tako doživljamo.

Danes bi s teboj rada delila nekaj svojih pogledov, ki so se na podlagi mojega 22 let raziskovala in preučevanja predvsem na psihološkem, partnerskem področju potrdila tudi v praksi med posamezniki in pari s katerimi sem sodelovala.  

Ti pogledi in njihova aktivna uporaba, ti lahko doprinesejo okrepiti povezanost in izboljšati tvoj odnos s partnerjem.

SMERNICEKako do ljubečega, zadovoljujočega odnosa?

Razumevanje: Razumevanje je ključni temelj v odnosu. Poskusi razumeti patnerja/ko, tudi takrat ko se umika, ni tako pozoren in se ob njem počutiš neslišan/a in nerazumljen/a. Zagotovo ima svoje razloge. Poglobi se vase in razmisli kako to, da doživljaš te občutke. Sprejmi njegova vedenja in tudi svoja vedenja in občutke. Imej razumevanje, da je to še vedno bil vajin najboljši poskus kako sta se poskušala uravnovesit in notranje umiriti.

Poslušaj in sliši ga/jo: Poslušaj in sliši ga/jo brez obsojanja in vnaprej ustvarjenega mnenja. Bistveno je, da se počuti slišan/a in viden/a. Ko resnično vidiš in slišiš drugega, s tem vedenjem pokažeš spoštovanje, prispevaš k povezanosti in pri lahkotnosti spremembe na bolje.

Izrazi svoje potrebe in želje: V odnosu je pomembno, da izraziš svoje potrebe in želje. Veš, partner/ka ti ne more prebrati tvojih misli.

Posveti čas partnerju/ki: Posveti mu/ji si kakovosten čas, ko sta skupaj. Odklopi se od vsakodnevnih skrbi in se posveti se samo partnerju/ki. Odločita se, da vsaj 1x v tednu – bo čas samo za vaju, lahko je to 2 ali 3 ure, niti ni toliko pomembno, le da se ve, da je to vajin skupen kakovosten preživeti čas. 

Spoštuj partnerja/ko:Spoštovanje je temelj vsakega ljubečega odnosa. Spoštuj ga/jo kot posameznika in sprejmi razlike med vama. Globoko vdihni preden bi se želel/a pritoževati, ga/jo kritizirati in izberi ljubeča vedenja. To vse ti je že uspevalo in lahko ti tudi zdaj.

Imej zaupanje: Zaupanje je ključno v vsakem odnosu. Če ne zaupaš svojemu partnerju/ki, potem odnos težko uspe.

Komuniciraj odprto in iskreno: Odprta in iskrena komunikacija je ključnega pomena za zdrav odnos. Izrazi svoje mnenje, čustva in naj partner/ka ve, kdaj si se počutil/a neslišan/a ali neljubljen/a.

Sprostita se skupaj: Skupna dejavnost lahko okrepi vaš odnos. Izberita dejavnost, v kateri  oba uživata.

Bodi strastna/en in ljubeč/a v intimnosti: Strast in ljubeča intimnost je tudi pomemben del odnosa. Izrazi svojo ljubezen in željo po partnerju. Ljubeče glej, objami, poljubi ga/jo,.

Bodi pozorna/en: Bodi pozorna/en na svojega partnerja. Bodi pozorna/en na njegove potrebe in mu/ji pomagaj doseči, kar si želi.

Oprosti mu: Oprostitev je pomembna v vsakem odnosu. Če se ti partner opraviči, mu ne pozabi oprostiti.

Izberi ODNOS: – Da se boš povezal/a z tebi pomembnimi ljudmi ali ne, je vedno tvoja izbira. S tem ko boš izbral/a, da se povežeš s tebi pomembnimi ljudmi, boš vedno izbrala sebe.

Tako to je nekaj mojih pogledov. Prepričana sem, da če boš aktivno vsaki dan izibral/a ljubeča vedenja, boš vsekakor deloval/a v prid odnosa in prispeval/a k izpolnjujočim odnosom.

Izberi, da si povezan/a.

Da želiš mojo podporo kako hitreje in lahkotneje priti do izpolnjujočega odnosa in več slišanosti in ljubljenosti, se lahko prijaviš na brezplačen posvet.

Prijava na brezplačen posvet:

T: 051-211-894

E: petra.cirkovski.mi@gmail.com

Lahko si pa tudi več pogledaš o moji DELAVNICI – POVEZAN/A SVA – za dober, spoštljiv, ljubeč odnos pod tem linkom, in kak bom jo naslednjič izvedla, boš med prvimi ki jih bom o tem  obvestila.

VEČ O DELAVNICI>> 

Poveži se z mano – za večjo kakovost odnosov –  še na:

MOJ FB PROFIL>>

ZAPRTA SKUPINA>>

ZAKAJ?

»Ker se želite počutiti slišan/a, ljubljen/a in upoštevan/a.« 

Avtorica: Petra Cirkovski

Spletna povezava: https://petracirkovski.si/izpolnjujoc-odnos-a-je-to-sploh-mozno/